Energielabel

Het energielabel woningen vertelt jou en mij precies welke isolerende maatregelen er zijn getroffen om de woning energiezuiniger te maken. Naast deze informatie staan er ook in het energielabel verschillende andere kenmerken van de woning zoals; de woningsoort en het bouwjaar.

Nu denk je vast, leuk al deze informatie en gegevens maar wat kan ik nu precies met het energielabel ? Het energielabel is uitgegeven om de informatie van de woning inzichtelijker te maken voor de woningeigenaar. Een energielabel is vooral erg handig bij aankoop van een woning, op het energielabel zijn diverse onderwerpen vermeld waardoor je iets meer te weten komt over de woning. Ook bij het plannen van na- isolatie werkzaamheden is het raadzaam eens het energielabel van de woning te bekijken, als er in het verleden werkzaamheden zijn uitgevoerd qua isolatie dan kunt u deze terugvinden op het label. Tevens is op het energielabel het huidige label van de woning weergegeven. Het label geeft aan hoe energiezuinig of juist onzuinig de woning is. De labels in het groen staan voor energiezuinig de woningen,  de labels in het rood staan voor energie onzuinige woningen.

Een groen energielabel kan op jaarbasis honderden euro’s minder energie en gas verbruiken als een vergelijkbare woning met een rood (onzuiniger) label. Het isoleren van de woning is voor het verbeteren van het energielabel en het verlagen van de energierekening zeer positief. Isoleren van de woning kan je het beste overlaten aan een gespecialiseerd bedrijf zo weet je niet alleen zeker dat de werkzaamheden op de juiste manier worden uitgevoerd, maar heb je ook vaak een aantal jaar garantie.

Ben je geïnteresseerd in woningisolatie of wil je meer informatie, neem dan contact op met SCHOTGROEP Isolatie.